FC Venus

Perustiedot elokuvasta

  • Julkaisuvuosi: 2005
  • Ohjaus: Joona Tena
  • Tuotanto: Mikko Tenhunen / Jarkko Hentula
  • Tyylilaji: romanttinen komedia
  • Maa: Suomi
  • Kuvauspaikka: Nakkilan Villilä Studiot, Pori, Helsinki
  • Perustuu: FC Venus, Anna ja Pete (WSOY 2005)
  • Rooleissa: Minna Haapkylä (Annan roolissa) / Petteri Summanen (Peten roolissa) / Lotta Lehtikari (Maran roolissa) / Puntti Valtonen (Riston roolissa) / Laura Malmivaara (Caritan roolissa) / Noora Peltokukka (Sarin roolissa) /Jukka Rasila (Villen roolissa) / Minna Nuutila (Katariinan roolissa) / Eero Tommila (Nikon roolissa) / Jenni Toivonen (Mervin roolissa) / Rami Virtanen (Jaken roolissa) / Diana Anttila (Jonnan roolissa) / Hannu-Pekka ”H-P” Björkman (Simon roolissa) / Eija Mikkonen-Budsko (Leenan roolissa) / Olli Halonen (Daven roolissa) / Elina Hagelin (Kirsin roolissa) / Harri Kettumäki (Kalevin roolissa) / Irma Tervahartiala (Ritvan roolissa) / Joona Majurinen (Jannen roolissa) / Taneli Mäkelä (Laurin roolissa) /Juha Junttu (Eeron roolissa) / Jerry Wahlforss (Markuksen roolissa) / Janne Virtanen (Sebastianin roolissa)

Juoni

FC Venus on moderni kotimainen romanttinen komedia, joka kietoutuu hauskan veikeällä tavalla naiseuden ja miehuuden ympärille takertuen näiden välisiin eroihin. Elokuvassa nähdään monenlaisia nais- ja miestyyppejä edustettuna aina vastanaineesta parista odottavaan äitiin, villiin naistenmieheen sekä vuosikausia naimisissa olevaan pariskuntaan. Nokkelalla tavalla FC Venuksen tarina tuo yhteen monia niin samanlaisia, mutta kuitenkin niin erilaisia ihmisiä.

Elokuvan pääpaino on kuitenkin kahdessa päähenkilössä, Annassa ja Petessä. Pete on innokas jalkapallon harrastaja, joka pelaa jalkapalloa kehnossa ja surkeasti menestyvässä joukkueessa, jossa innokkuus korvaa taidon. Koko joukkue koostuu miehistä, joiden elämä pitkälti pyörii jalkapallon ympärillä. Nämä eivät muuta teekään, kuin katsovat jalkapallopelejä telkkarista ja pelaavat jalkapalloa keskenään. Anna ei voi sietää jalkapalloa ollenkaan, mutta rakastaa Peteä kovasti joten katsoo tämän yliaktiivista harrastamista läpi sormien. Koko auvoisan parisuhteen korttitalo kuitenkin uhkaa sortua kun Annalle valkenee, että Peten aikeena on käyttää koko kesälomansa Saksassa joukkuetovereidensa kanssa jalkapallon MM-kisoja seuraten. Koko elämä uhkaa heittää häränpyllyä, sillä Pete on asettamassa joukkueensa matkan oman naisensa edelle.

Tästä tuohtuneena Anna päättää lyödä Peten kanssa vetoa: hän päättää koota Peten joukkueen miesten vaimoista ja tyttöystävistä koostuvan jalkapallojoukkueen, joka kesän lopussa haastaa miesten joukkueen jalkapallopeliin. Mikäli naisten joukkue voittaa, eivät miehet enää koskaan saa pelata eivätkä katsoa jalkapalloa. Mikäli taas miesten joukkue sattuu voittamaan, ei naisilla enää koskaan ole oikeutta valittaa miestensä harrastuksista. Tuumasta ryhdytään toimeen, ja pian naiset ovatkin saaneet oman joukkueensa FC Venuksen kokoon.

Elokuva ajoittuu koko kesälle 2005 seuraten naisten edistymistä näiden tutustuessa suurimmalle osalle täysin vieraaseen lajiin, jota monikaan ei ole aikaisemmin joutunut pelaamaan. Loppujen lopuksi naiset oppivat paljon niin jalkapallon saloista kuin myös miesten sekä naisten maailmoista. Varsinkin Pete ja Anna joutuvat lopulta punnitsemaan tarkkaan, mikä on pelin nimi ja ketä se hyödyttää. Vaakalaudalla on monta parisuhdetta, kun sääntöjä muokataan ja panoksia kasvatetaan.

FC Venus on hyvänmielen suomalainen kesäleffa, jota kelpaa katsella aina silloin, kun ikävä Suomea suvea ja sen yöttömiä öitä kohtaan pääsee vaikkapa kaamoksessa yllättämään. Vaikka elokuva alkaakin olemaan jo hieman iäkäs, pysyy sen pointti relevanttina, sillä elokuva tuo hauskalla tavalla esiin sukupuolten välisiä eroja huumorin keinoin toisaalta sivuten myös vakavampiakin aiheita sekä erilaisia ihmissuhteita. FC Venus on täyden viiden tähden leffa, joka tuo taatusti hymyn huulille joka kerta.

Arvostelu

5/5