Internet on helpottanut ihmisten elämää monin eri tavoin. Siinä, missä ennen ihan tavalliseen elämään on tarvittu monia erilaisia apuvälineitä, hoituvat monet asiat nykyään helposti suoraan netissä. Tämän takia nykyään ei ole yhtään harvinaista, että ihminen on ”online” eli netissä käytännössä kellon ympäri ja aina muiden tavoitettavissa. Ihmiset käyttävät nettiä moniin erilaisiin tarpeisiin: jotkut haluavat pelata pelejä, toiset tehdä vaikkapa taidetta, jotkut kuunnella musiikkia, jotkut pitää yhteyttä ulkomailla asuviin ystäviin ja tuttaviin sosiaalisen median avulla. Juuri kommunikointi onkin suuri ja merkittävä osa internetiä, ja siitä on tullut merkittävä osa monen elämää. Eräs huomionarvoinen seikka on se, että tätä kommunikointia voidaan myös käyttää hyväksi monissa asioissa, ja todennäköisesti sinäkin olet ainakin joskus tehnyt niin – ja hyvä niin!

Arvostelut kertovat totuuden

Kuinka monta kertaa sinulle on käynyt niin, että olet sortunut mainoksen uhriksi ja ostanut jotakin sellaista, mitä et olisi tarvinnut alkuunkaan? Usein tällaiset ostokset eivät ole ollenkaan hyviä tai tarpeellisia ja ehkä olisit toivonut, että joku olisi varoittanut sinua niistä. Mutta hetkinen – nykyään tämä on aivan mahdollista. Monet tutkimukset osoittavat, että nykyisin yli puolet ihmisistä lukee ennen ostopäätöksen tekemistä arvosteluja internetistä. Olit sitten liittymässä nettikasinolle, ostamassa huone fin tuotteita tai menossa leffaan, suuntaat sinäkin todennäköisesti ensimmäisenä nettiin ottamaan selvää siitä, mitä muut ovat tuotteesta tai palvelusta ja suosittelevatko nämä sitä vai eivät.

Tutkimusten mukaan tämä kannattaa. On selvää, että tuotetta tai palvelua myyvät tahot ylistävät aina tuotteensa maasta taivaisiin, mutta eivät useinkaan juuri mainitse mitään siihen liittyvistä mahdollisesti negatiivisista puolista. Siksi pelkästään myyjän tekstejä lukemalla voit vain harvoin löytää sellaista sisältöä, joka kertoo oikean totuuden ilman minkään näköistä liioittelua tai kaunistelua. Juuri tämän takia kannattaakin lukea kolmansien tahojen jättämiä puolueettomia arvosteluja, jotka kertovat totuuden ilman kaunistelua tai mustamaalausta juuri sellaisena kuin se on.

Arvosteluja lukemalla vältyt pettymyksiltä

Jos olet suuntaamassa elokuvateatteriin, ajatuksenasi on varmasti pitää hauskaa ja nauttia olostasi. Mikään ei voisi pilata tätä – paitsi kertakaikkisen surkea leffa! Tilanne on kaikille tuttu – hyvä traileri ja mukaansa tempaava elokuvan kuvausteksti, mutta itse elokuva ei hetkauta mihinkään suuntaan. Onneksi voit nykyään helposti välttyä karvailta pettymyksiltä ja rahan tuhlaukselta lukemalla muiden katsojien arvioita elokuvista. Kun tiedät jo etukäteen, onko elokuva täydellinen hitti vai totaalinen huti, on sinun helpompi tehdä päätös sen katsomisesta.